Paleurile cu crema de ciocolata sunt absolut delicioase. Par migaloase, dar se fac destul de repede.
Incepe cu crema de ciocolata pentru ca e nevoie sa stea la frigider ca sa se intareasca.
Pune smantana lichida intr-un vas, pe foc. Cand se infierbanta bine, ia vasul de pe foc si adauga ciocolata rupta bucati. Lasa 2-3 minute asa, apoi incepe sa amesteci cu o spatula, incepnad in mijloc. Cand devine lucioasa si omogena, adauga un cub de unt si amesteca. Lasa crema la temperatura camerei pana se raceste complet, apoi pune-o in frigider pentru minim 2 ore.
Dupa ce s-a intarit la rece, mixeaza bine pana devine pufoasa. Pune crema intr-un poche.
Acum e momentul sa coci fursecurile.
Mixeaza untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos si pufos. Incorporeaza cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Poti adauga rom sau extract de portocale daca iti place.
Incorporeaza faina si bicarbonatul de sodiu. Compozitia rezultata trebuie sa fie densa, dar cremoasa.
Pune aluatul intr-un poche si spriteaza in tava mici discuri, la distanta unul de altul pentru ca isi vor mari volumul la copt.
Coace paleurile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor. Nu trebuie coapte foarte mult, doar pana capata culoarea rumena pe margini.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa paleurile la racit.
Dupa ce s-au racit, umple-le cu crema si lipeste cate doua, presand foarte usor.
Glazureaza-le cu ciocolata topita.
Sunt grozave, dulci si fragede.
Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 1286! Nu a fost usor, dar am reusit :))))) Tot Dia raspunde si de aceasta...
Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema finaAm avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...
Dulceata de caiseGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.