1. Se prepara aluatul de tarta:se amesteca 1/1/4 cani de faina cu 6 linguri unt, 1/2 lingurita de sare si 2-4 linguri de apa rece. Se amesteca bine toate ingredientele, care trebuie sa fie reci, se acopera aluatul cu un prosop si se tine la frigider timp de 1 ora.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3. Se prepara somonul pe abur. Se lasa sa se raceasca.
4. Se taie rosiile cherry in doua. Se desface broccoli in buchetele, se fierbe pe abur sau in microunde. Trebuie sa fie un pic crocant, nu foarte fiert.
5. Se amesteca ouale cu galbenusurile, cu laptele si smantana. Se asezoneaza cu sare, piper si mustar.
6. Se pune aluatul intr-o forma rotunda de tarta, in asa fel incat sa acopere si marginile. Se inteapa aluatul cu o furculita in mai multe locuri. Se pune somonul pe fundul formei, se acopera cu rosii cherry si broccoli. Peste acestea se toarna compozitia de oua si se coace 35 de minute. Se lasa cca. 5 minute si se poate servi.
Nota:Tarta (Quiche in limba franceza) se poate prepara si cu somon afumat.
Tarta se serveste calda sau rece, dupa preferinte. Se insoteste de un vin alb sau o bere.
Ei o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj