Somon Marinat la Gratar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g file de somon
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir proaspat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
  • ulei de masline (optional)

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ghimbirul, se toaca marunt sau se zdrobesc (eu le toc foarte fin). Se pun intr-un castron, la care adaugam zeama de lamaie, sarea si piperul, (uleiul de masline-optional). Adaugam bucata intreaga de somon. Amestecam bine, acoperim castronul si il dam la rece pt cateva ore (eu il las pana a doua zi).

Se incalzeste gratarul si punem somonul la prajit. Din cand in cand il ungem cu zeama (marinata ramasa in castron) pana se termina. Se prajeste 15-20 min, in functie de cat de gros este fileul.

Se serveste cu puree de cartofi, orez, etc si salata verde.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.