Somon Marinat la Gratar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g file de somon
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir proaspat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
  • ulei de masline (optional)

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ghimbirul, se toaca marunt sau se zdrobesc (eu le toc foarte fin). Se pun intr-un castron, la care adaugam zeama de lamaie, sarea si piperul, (uleiul de masline-optional). Adaugam bucata intreaga de somon. Amestecam bine, acoperim castronul si il dam la rece pt cateva ore (eu il las pana a doua zi).

Se incalzeste gratarul si punem somonul la prajit. Din cand in cand il ungem cu zeama (marinata ramasa in castron) pana se termina. Se prajeste 15-20 min, in functie de cat de gros este fileul.

Se serveste cu puree de cartofi, orez, etc si salata verde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa