Somon Marinat cu Aroma de Kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de somon fille
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/4 lingurita piper
  • Ulei pentru uns tigaia
  • Garnitura de fructe:
  • 100 g mango taiat cubulete
  • 100 g kiwi taiat cubulete
  • 2-3 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 1/4 cana suc de portocale sau mandarine

Mod de preparare

Sosul pentru marinare:
Se combina mierea, sosul de soia, uleiul de masline si piperul.

Prepararea pestelui:
Pestele se pune intr-o punga, impreuna cu sosul si se marineaza timp de 10 minute. Rotiti pestele cu fata in jos dupa primele 5 minute.

Se scoate pestele si se pune intr-o tigaie incinsa care a fost unsa cu putin ulei inainte, sau pe gratar. Sosul ramas in punga se arunca.

Frigeti pestele cate 5 minute pe fiecare parte sau pana cand este facut.

Garnitura de fructe:
Cat e pestele pe ochi, pregatiti garnitura de fructe. Combinati cele 4 ingrediente. Puneti peste somon si serviti.

Este o reteta usoara, perfecta pentru o zi de vara fierbinte. Fructele pot fi combinate in functie de preferinte: ananas – mango, piersici – mango etc.


Eu am folosit 2 bucati de somon si niste cod, pentru ca asta aveam in frigider. Dar se preteaza mai bine combinatia cu somon.

De asemenea, eu n-am rezistat fara sa pun sare pe peste, desi reteta nu solicita asta. Dar na, am si eu fixatiile mele.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.