Somon cu sos de piper

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rondele de somon
  • condimente pentru peste
  • SOS:
  • 1 lingura boabe de piper rosu
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingura coniac
  • 200 ml smantana lichida de cocos sau soia din comert
  • sare
  • 1 lingurita mustar de Dijon cu boabe
  • sare
  • GARNITURA:
  • 200 g mix seminte de: grau, orz, ovaz si soia sau cus-cus
  • 1 lingura cu menta uscata
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 cartofi
  • 1 crenguta de rozmarin

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat, condimentat, se pune in vasul cu aburi, iar in al doilea vas, se pun cartofii curatati, taiati jumatati, condimentati cu sare si piper, deasupra crenguta de rozmarin, in al treilea vas se pune apa, se acopera si se lasa pe foc 45 min.
Pentru garnitura se pun semintele intr-un bol, se adauga apa clocotita cu sare, se lasa 5min acoperit vasul, apoi se amesteca cu ulei de masline, menta si se lasa deoparte.
Pentru sos, se pune intr-un vas pe foc vinul, cand incepe sa clocoteasca, se adauga coniacul, se lasa la fiert 10 min, pana scade la jumatate, se da vasul deoparte si se adauga incet, amestecand continuu cu telul smantana, se pune din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa, iar la final se adauga mustarul si piperul, apoi se opreste focul.
Se serveste pe farfurie amestecul de seminte intr-un inel de prezentare, alaturi pestele, iar deasupra sos.
Sau se mai poate servi, pe farfurie pestele, alaturi cartofi, iar deasupra sos.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.