Scrumbie de Dunare la Gratar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~ scrumbie
  • ~ sare
  • ~ condimente
  • ~ frunze de salata
  • ~ lamaie
  • ~ cativa cartofi
  • ~ mujdei de usturoi daca doriti

Mod de preparare

Curatam pestele, il spalam apoi il condimentam si il invelim in folie cum am facut eu.

Daca nu doriti sa il puneti in folie si il puneti asa direct pe gratar, ungeti gratarul cu putina grasime si neaparat gratarul sa fie incins ca pestele sa nu se lipeasca. Il intoarcem pe ambele parti pana cand este gata, relativ pestele se face repede asa ca nu e nevoie de mult timp de preparare.

Separat fierbem cartofii cu putin delikat, dupa fierbere ii amestecam cu putin unt si daca doriti presarati putin marar sau patrunjel verde proaspat tocat.

Pe un platou asezam cateva frunze de salata verde, peste ea punem scrumbia, langa asezam cartofii nature. Ornam cu cateva feliute de lamaie si ridichi.
La servire stoarcem zeama de lamaie deasupra pestelui si. . . . Pofta buna!

Eu am servit o parte cu multa lamaie si o parte cu mamaliga si mujdei de usturoi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Croissante cu branza de vaci

Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...

Croissante cu branza de vaci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.