Merluciu in sos de rosii cu masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr merluciu(congelat)
  • sos de rosii
  • o ceapa mica
  • usturoi
  • 3 linguri ulei masline (floarea soarelui)
  • masline
  • oregan
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt cu uleiul, se tine pe foc un minut iar imediat se pune putina apa, asa incat ceapa sa se inmoaie si sa nu se prajeasca.

Dupa aceea, se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute (5 minute) sa fiarba. Se pun maslinele iar apoi bucatile de merluciu congelate.

Daca sosul de rosii a scazut se mai adauga putina apa,asa incat pestele sa aiba destul lichid in care sa fiarba.

Se pune putin oregan ,sare, patrunjel, piper si se acopera cu capac, lasand putin descoperita tigaia.In maxim 15 minute este deja gata, bineinteles in functie de cum este groasa bucata de peste.

Se pune patrunjel tocat ,daca dorim, cand se serveste.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.