Macrou Marinat la Rece

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 2 frunze dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita zahar
  • sare pentru sarat pestele (dupa gust)

Mod de preparare

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.
Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.
Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.
Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.
Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.
Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.