Macrou cu Masline in Sos Rosu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg macrou
  • 500 ml bulion
  • 300 gr masline
  • 10 cepe micute sau 5 potrivite
  • 2 capatani usturoi
  • 100 ml otet (eu am avut otet din vin de casa)
  • 10 frunze de dafin
  • o lingurita piper boabe
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust
  • patrunjel dupa gust (eu am avut congelat)
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Pestele se curata in interior, i se taie aripioarele si coada, dupa care se spala bine cu apa rece. Se aseaza intr-o tava unul langa altul si se condimenteaza pe ambele parti, cat si in interior cu sare, piper si vegeta. Cantitatea condimentelor se pune in functie de gustul fiecaruia.

In interiorul pestelui se pun cate doua masline si cate o bucatica de ceapa. Ceapa se pune intre cele doua masline. Restul de ceapa si masline se aseaza printre pesti in tava. Cateii de usturoi se taie in doua si se adauga si acestia in tava printre pesti.

Se adauga bulionul, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul boabe si apa pana la nivelul pestelui.

Tava se pune in cuptor la foc potrivit, iar cand s-a evaporat jumatate din cantitatea de apa se intorc pestii pe partea cealalta. Se ma lasa la cuptor pana ce se evapora din apa, iar pestii se rumenesc usor.
Cand sunt gata se presara pe deasupra patrunjel tocat si se servesc cu garnitura dorita, impreuna cu sosul rezultat.

Eu am servit cu cartofi natur si salata de varza.

Pofta buna!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...