Garizi SAGANAKI

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg garizi mari nedecorticati (am vazut la metro ultima oara cand
  • am fost in tara, cam scumputi dar merita)
  • - 1 frunza dafin
  • - 250g feta taiata cuburi(branza feta originalanu acea fina)
  • - 2 catei usturoi pisati
  • - 150 ml ulei de masline
  • - 1 ceapa medie
  • - piper si sare dupa gust ( nu prea multa sare ptr ca e sarata branza)
  • - 1 cutie rosii in bulion
  • - 1/2 lingurita zahar

Mod de preparare

Se spala garizii si se pun intr-o tava pyrex, rezistenta la cuptor.

Se prajeste ceapa in uleiul de masline pana cand devine transparenta. Se adauga cutia cu rosii in bulion (rosiile taiate cubulete in prealabil), usturoiul pisat, piper, sare, zaharul si putina apa. Se tine pe foc 20 minute.

Se aseaza apoi sosul peste garizi. Deasupra se pun bucatile de feta si...sa nu uitam si de frunza de dafin care se pune printre garizi.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se intoduce la cuptor (temperatura medie). Dupa aprox. 20 min se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pana mai scade sosul si se rumenesc putin branza si garizii.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...