File de Somon la Cuptor cu Verdeturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 file somon
  • - 4-6 fire ceapa verde
  • - 1/2 legatura marar verde
  • - 1/2 legatura patrunjel verde
  • - 1/2 pahar vin alb, sec
  • - 1 lamaie
  • - 6 linguri ulei de masline
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce o jumatate din ea. Sucul rezultat, se amesteca cu uleiul de masline. Fileul de somon se aseaza in tava pentru cuptor, se sareaza si pipereaza f. bine. Deasupra se pune sosul de lamaie si ulei, si se unge bine pe ambele parti.

Se lasa sa stea asa, la temperatura camerei pentru 15 minute. Intre timp se taie marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul verde si se amesteca toate trei intr-un castron. Se adauga amestecul de verdeturi peste somon si se acopera bine toata suprafata.

In jurul somonului, se adauga vinul alb. Se baga tava in cuptor la 425F (218C) si se tine exact 10-12 minute (eu l-am tinut exact 12 minute). Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminium si se lasa astfel acoperit pentru 10 minute.

Se garniseste somonul cu jumatatea de lamaie ramasa, taiata felii.
Pofta Buna!

Este f. delicios somonul pregatit asa si nu este uscat deloc. 'Secretul' este sa nu fie tinut in exces la cuptor, altfel se usuca si-si pierde din aroma:!:
Reteta am gasit-o pe foodnetwork sub numele de 'Roasted salmon with green herbs'!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...