Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei verzi (zucchine)
  • 1 cutie de ton (120 gr) in ulei cu tot uleiul ei
  • 2 rosii uscate
  • 1 mina de iarba ciorii
  • 2 ramurele de menta
  • 2 linguri de pesmet (cca)
  • 2 fileuri de ansoa

Mod de preparare

Dupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita).

Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura.

Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor.

Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul).

Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei.

Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam.

Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra.

Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal.

Puteti inlocui:
- ceapa ciorii cu putina ceapa verde.
- ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei).
- rosiile uscate cu ardei copt

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de caise

Nu mai aveam intenția să fac gem de caise, dar când am văzut cât de frumoase sunt aceste fructe în...

Gem de caise
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj