Chiftelute de Peste cu Verdeturi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g cartofi
  • 150 g file de pește proaspăt
  • 150 g file de pește afumat
  • 2 lg pătrunjel tocat
  • 3 lg mărar tocat
  • 3 lg maioneză
  • sos Tabasco
  • 2 lg creme fraîche
  • zeama de la 1/4 lămâie
  • 80 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 priză zahăr
  • pesmet

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 200 grade. Se curăță cartofii, se spală, se taie cuburi mari și se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se varsă apa.

Se condimenteză peștele cu sare și piper și se ambalează strâns în folie de aluminiu unsă cu unt. Se dă timp de 12-15 minute la cuptor. Se deschide pachetul și se scurge zeama peste cartofi, care apoi se zdrobesc.

Se curăță peștele afumat de piele și oase, se toacă mărunt peștele copt, apoi se adaugă peste cartofi. Se adaugă jumătate din cantitatea de ierburi și 1 lg de maioneză. Se condimentează cu sos Tabasco, sare și piper. Se formează 8-10 chifteluțe, se dau prin pesmet și se aplatizează puțin.

Se tapetează tava cu hârtie de copt și se unge cu puțin unt. Se dau la cuptor cca. 20 de minute la 220 grade.

Restul ierburilor se amestecă cu creme fraiche și cu maioneza rămasă. Se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie și zahăr.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.