Baccala Con Le Patate (baccala cu Cartofi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 fileu de baccala
  • - 1 cutie mare rosii taiate mici
  • - 1 ceapa taiata pestisori
  • - 3 cartofi
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - putin piper
  • - putin patrunjel verde

Mod de preparare

Baccala este un peste (cod), care este conservat cu multa sare. Este important ca pestele sa fie pus in apa rece pentru a se desara. Este indicat sa fie pus la desarat cel putin cu 4 ore inainte de-al pregatii, apa fiind schimbata la fiecare 1/2 ora. Altii spun ca se poate desara cu 24 ore inainte.

Pestele se clateste de apa in care a stat la desarat si se sterge cu un servet de bucatarie, dupa care se taie in bucati potrivite. Cartofii se curata de coaja, se taie in jumatate (pe lung), se felieaza si se pun in apa rece pentru a nu se oxida.

Rosiile se pun in cratita cu uleiul de masline, se adauga ceapa taiata si se lasa la foc mic 5 minute. Se adauga pestele, cartofii si se lasa sa fiarba la foc mic cam 20-25 minute, amestecind cu grija din cind in cind. Daca intre timp a mai scazut lichidul, puteti adauga putina apa calda. La sfirsit se adauga patrunjelul verde si putin piper.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Am vazut rulada Clementinei, cea cu spanac, mi-a placut aspectul ei, dar la noi cum nu se prea mananca spanac, am zis sa...

Aperitiv rulada cu sfecla rosie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj