Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura. Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.
Pana cand vinetele scobite lasa zeama, ne ocupam de umplutura .
Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari, il taiem. Lasam legumele sa se caleasca si asezonam. Adaugam 50 ml bullion si quinoa. Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir, dar se poate folosi si piper si ghimbir.
Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250 ml bulion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade, pana cand intra bine scobitoarea in vinete .
Servim cald cu o lingura de smantana vegetala.
Reteta romaneasca
Desert mere umplute cu fulgi de ovazEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj