Vinete cu Sos de Iaurt si Usturoi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua vinete
  • putin ulei de masline
  • un iaurt
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam vinetele, si le curatam de coaja dar nu in totalitate ci in felul urmator: curatam vanata pe lung si taiem o fasie de coaja si una nu, asa cum se vede in poza.

Apoi le taiem rondele, presaram sare pe ele si le punem la scurs pe hartie absorbanta timp de o jumatate de ora.

Dupa ce s-au scurs punem pe aragaz o tigaie teflonata, punem cateva picaturi de ulei si adaugam feliile de vinete si le lasam sa se faca pe ambele parti.

Intre timp pregatim sosul de iaurt astfel: pisam usturoiul, adaugam iaurtul si patrunjelul tocat marunt asezonam cu sare si piper si il dam la rece pana sunt gata vinetele.
Pe o farfurie se aseaza feliile de vinete si deasupra sosul de iaurt.
E o mancare usoara si rapida.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)