Urzici cu orez si usturoi

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cană de orez
  • 1 mână de urzici
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit.

Urzicile se curăţă şi se opăresc în apă pentru câteva minute, apoi se scot, se răcesc şi se toacă.

Când orezul e gata, se adaugă tocătura de urzici şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi usturoi.

Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.