Se curata cartofii de coaja, se spala si se rad pe razatoare pe partea cea mare ca si merele pt placinta. Se pun ouale intregi, faina, sare si piper dupa gust (se poate pune si branza telemea rasa) se omogenizeaza compozitia.
Intr-o tigaie se incinge ulei (putin mai mult sa fie suficient la prajit) si cand e fierbinte se pune din compozitia de cartofi cu lingura cate o gramajoara (compzitia de cartofi isi va lasa putina zeama dar nu-i nimic, se pune cu zeama cu tot la prajit).
Se lasa sa se rumeneasca si se intorc si pe partea cealalta.
Se servesc calzi cu smantana deasupra. Sunt foarte potiviti pentru cina, se pregatesc rapid, sunt hranitori, foarte gustosi ... si nu in ultimul rand si aspectuosi.
De mentionat: Am spus 4, 5 cartofi dar de fapt puteti face cam cat faceti de obicei ca si cartofi prajiti ( eu cam atat fac).... daca sunt mai putini sa puneti doar un ou in compozitie.
Pot fi pusi si ca garnitura la fripturi.
Pofta buna.
"Culori de toamna in bucate" Miroase bine a toamna, dar mai ales a mancaruri delicioase cu carne si legume, legume...
Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj