Tocanita de Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l apa
  • 6 morcovi
  • 3 cepe
  • o telina potrivita
  • 300 gr ciuperci
  • 3 cartofi
  • 50 gr masline
  • 150 ml ulei
  • piper
  • delikat dupa gust
  • 2-3 linguri boia dulce

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, telina se da pe razatoare, iar morcovul se taie pe jumate, dupa care feliute subtiri. Aceste legume se amesteca cu uleiul, boiaua si apa, dupa care se pun la foc mic. Intre timp se taie ciupercile in 4 (eu le-am taiat in patru, deoarece ciupercile mele erau micute). Dupa ce celelalte legume incep sa dea usor in clocot, se adauga ciupercile si maslinele fara samburi. Cand ciupercile incep sa fiarba se adauga cartofii taiati in bucati mai mari.

Toate legumele se lasa sa fiarba la foc potrivit pana se patrund, dupa care se condimenteaza dupa gust.
Aceasta tocanita de legume trebuie sa fie mai zemoasa, daca se evapora apa se mai adauga putin cate putin apa calda.

Dupa ce am pus condimentele si apa (daca este nevoie) se opreste.
Tocanita se serveste cu mamaliguta si ardei iute taiat felii subtiri, pe deasupra.
Pofta buna!!!


P.S.: Cartofii si maslinele sunt atasate in poze diferite fata de poza de prezentare, deoarece am uitat sa le asez in poza

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...