Tocanita de Bureti Iuti (iutari)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g bureti iuti (iutari) curatati de codite
  • lamelele roz de sub palarie si pielita de pe exterior (pielita se da jos cu ajutorul unui cutit, prin razuire) Eu am folosit bureti opariti, pregatiti deja pentru iarna
  • 7 fire de ceapa verde (eu am folosit doar frunzele pentru ca era putin mai mare)
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 13 linguri de ulei
  • sare si delikat dupa gust

Mod de preparare

Dupa ce au fost curatati foarte bine bureti, acestia se taie cubulete mici si se calesc in ulei, la foc mic, pana ce devin mai inchisi la culoare.

Intre timp tocam ceapa, patrunjelul si mararul marunt. Cand buretii incep sa se inchida la culoare se adauga ceapa si se lasa din nou la foc mic, aproximativ 10 minute, pana ce aceasta se caleste putin.

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sare si delikat dupa gust. Se pune mararul si patrunjelul, se mai lasa cateva minute pe foc, pentru as prinde buretii gustul acestora, dupa care se opresc.

Se servesc calzi, ca garnitura sau simpli.
Pofta buna! ! !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...