Sufleu de Spanac cu Smantana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 ceasca smantana
  • 100g unt
  • 3 oua
  • 3 linguri branza rasa
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare

Se opareste spanacul cu putin sare.
Intr-o cratita se infierbanta untul, se pune faina, se adauga spanacul tocat si bine scurs.

Se lasa sa fiarba impreuna la foc moale amestecam mereu sa nu sa prinda

Se adauga apoi smantana, cate putina, se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia este bine racorita se amesteca cu branza si galbenusurile, apoi albusurile batute spuma si se potriveste de sare.

Se toarna totul intr-un vas lena(tava cu hartie pt copt)unsa bine cu unt, se stopeste cu unt, se presara branza rasa si se pune la cuptor, la foc potrivit circa 30-35 min.
Se potriveste bine si ca garnitura cu pipt de pui la gratar.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...