Sufleu de Fasole Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • jumatate pahar lapte
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de faina
  • 800 gr fasole
  • 2 rosii
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • branza rasa
  • condimente (eu am pus delicat, origano si un pic de piper)
  • sare
  • un pic de unt (pentru uns tava)
  • un pic de ulei (3-4 linguri)

Mod de preparare

Se curata fasole bine, se spala, se lasa la scurs dupa care se fierbe nu prea tare (al dente) la aburi sau cum preferati.
Separat intr-o tigaie calim pentru 1-2 minute ceapa taiata fideluta. Adaugam rosiile taiate felii si lasam un pic sa se rumeneasca, adaugam cate un pic de apa cat sa se inmoaie bine ceapa si rosiile, dupa care stingem focul.

Intr-un castron batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute, iar in alt castron se amesteca bine faina cu laptele si branza.

Peste compozitia de faina, lapte si branza punem albusurile batute spuma si amestecate cu galbenusuri.

Adaugam ceapa si rosiile calite, la urma fasolea fiarta.
Ungem tava cu unt si tapetam cu un pic de faina si la cuptor pentru circa 30-40 minute.

Pofta buna!
Se serveste calda.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.