Spanac la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru spanac:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 linguri unt
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita cu varf faina
  • -3- 5 catei de usturoi pisati
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele:
  • -cateva felii de franzela
  • -1 cana lapte
  • -100 g felii de cascaval Hochland
  • -2 oua
  • -300 ml smantana
  • -100 g cascaval ras
  • - unt
  • -sare
  • - piper, proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Curatati, spalati frunzele de spanac in mai multe ape si lasati la scurs. Fierbeti 5 min spanacul in apa clocotita cu sare pana se inmoaie, apoi scurgeti si tocati marunt.

Transferati intr-un vas adaugand untul, faina dizolvata in lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce scade, se ingroasa putin si se obtine o crema de spanac. Spre sfarsit, inglobati usturoiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Ungeti un vas termorezistent cu unt, inclusiv peretii.
Omogenizati ouale usor batute cu smantana, condimentati cu sare, piper, dupa gust si dati deoparte.
Ungeti cu unt o fata a feliilor de franzela, inmuiatile putin in laptele cald si asezati-le cu partea unsa in sus in vasul termorezistent, una langa alta, intr-un strat ce acopera fundul vasului.

Acoperiti- le cu felii de cascaval si puneti crema de spanac, intr-un strat mai gros, in asa fel incat sa acopere complet feliile de franzela. Turnati uniform compozitia de smantana cu oua si presarati deasupra cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Taiati in felii mai groase si transferati pe farfurii incalzite.

Serviti cat este fierbinte, simplu sau alaturi / acoperite cu smantana, optional.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Desert prajitura bicolora cu caise si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj