Spanac la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru spanac:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 linguri unt
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita cu varf faina
  • -3- 5 catei de usturoi pisati
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele:
  • -cateva felii de franzela
  • -1 cana lapte
  • -100 g felii de cascaval Hochland
  • -2 oua
  • -300 ml smantana
  • -100 g cascaval ras
  • - unt
  • -sare
  • - piper, proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Curatati, spalati frunzele de spanac in mai multe ape si lasati la scurs. Fierbeti 5 min spanacul in apa clocotita cu sare pana se inmoaie, apoi scurgeti si tocati marunt.

Transferati intr-un vas adaugand untul, faina dizolvata in lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce scade, se ingroasa putin si se obtine o crema de spanac. Spre sfarsit, inglobati usturoiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Ungeti un vas termorezistent cu unt, inclusiv peretii.
Omogenizati ouale usor batute cu smantana, condimentati cu sare, piper, dupa gust si dati deoparte.
Ungeti cu unt o fata a feliilor de franzela, inmuiatile putin in laptele cald si asezati-le cu partea unsa in sus in vasul termorezistent, una langa alta, intr-un strat ce acopera fundul vasului.

Acoperiti- le cu felii de cascaval si puneti crema de spanac, intr-un strat mai gros, in asa fel incat sa acopere complet feliile de franzela. Turnati uniform compozitia de smantana cu oua si presarati deasupra cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Taiati in felii mai groase si transferati pe farfurii incalzite.

Serviti cat este fierbinte, simplu sau alaturi / acoperite cu smantana, optional.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.