Spaghete din Dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac (spaghetti squash i se spune)
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 de ardei gras rosu
  • anghinare de la borcan
  • dupa placere
  • masline dupa gust
  • 2 linguri de suc in care au stat maslinele
  • 2 linguri ulei de masline
  • parmesan ras dupa gust (in perioada postului se renunta la branza)
  • oregano, busuioc, cimbru, uscate dupa gust
  • sare si piper, tot dupa gust

Mod de preparare

Se taie in doua un dovleac de tip "spaghetti" si se pune intr-o tava cu apa, cu taietura si semintele in jos. Se pune in cuptorul preincalzit la temperatura 190 C (375 F).

Se coace circa jumatate de ora sau pana furculita patrunde foarte usor in pulpa.

In timp ce dovleacul se coace, se pregatesc celelalte ingrediente.

Ceapa, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se feliaza (ardeiul). Maslinele se toaca si ele marunt sau se taie in jumatate, iar sparanghelul se scoate din borcan fara sa se spele si se taie in patratele mai mici. Se pregateste sarea si piperul, oregano, busuioc si cimbru, dar se pot folosi si alte condimente daca astea nu va sant pe plac.

Se indeparteaza dovleacul din cuptor, se arunca apa in care a stat si se lasa sa se racoreasca putintel.

Trebuie sa avem grija sa nu ne ardem pa maini, deci lucrati cu o manusa de bucatarie.
Indepartam semintele din cele doua jumatati cand s-au racorit destul ca sa le manevram, dupa care, cu o furculita, prin miscari de inainte si inapoi, formam spaghetele.

Le lasam pe o farfurie sa se raceasca.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si prajim circa 2 minute ceapa tocata si usturoiul. Dupa scurgerea celor 2 minute, adaugam feliutele de ardei si mai prajim 1 minut dupa care adaugam spaghetele de dovleac, maslinele si anghinarea. Lasam pe foc pana se incalzesc toate bine.
Se ia de pe foc, se adauga parmesan ras, sucul in care au stat maslinele si condimentele pregatite, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai pune 1 minut la foc.

Se serveste cald langa o felie de paine prajita cu usturoi.

Reteta este de post, dar eu am adaugat in ea parmesan. Daca o doriti de post sau mai putin calorica, renuntati la branza sau folositi branza vegetariana

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj