Sote de Ceapa cu Perje Afumate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa
  • 1,5 kg
  • perje afumate 1 kg
  • coarne uscate 100 gr
  • o creanga de busuioc
  • 3-4 frunze de menta
  • doua foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • o lingura de faina 50 ml de ulei

Mod de preparare

Spalam cu apa calda de trei, patru ori perjele afumate ca sa indepartam cat mai mult din fumul si praful de la depozitare.

Le fierbem pret de jumatate de ceas iar cand sau umflat, cu ajutorul unei sitele scoatem in alt vas fara sa aruncam zeama obtinuta.

Curatam ceapa si o tocam marunt o tragem la tigaie pana se aureste.
Coarnele spalate si umflate le punem peste ceapa, prunele le urmeaza.
Asezonam de sare, de arome cu busuioc cu dafin cu piper.

Luam o cantitate de zeama si turnam peste to t din vas avand grija sa nu depasim cu un deget deasupra perjelor din vas. Inca un sfert de ora la foc moale, tocmim ilingura de faina cu putina zeama si ingrosam sau facem ca sosul sa se lege
Este socotita o reteta de post iar pentru vegetarieni poate fi un veriabil fel de al doilea

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii

Pentru pachetelul vesel

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj