Sarmale de Varza Dulce cu Mozzarella in Sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 frunze de varza
  • rosii din conserva fara pielita si cu tot cu suc
  • 2catei de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 bucati de mozzarella taiate in 4 fiecare
  • Parmezan ras
  • pesmet

Mod de preparare

Puneti uleiul intr-o craticioara si adaugati cateii de usturoi intregi si doar putin striviti. Lasati ca uleiul sa prinda putin aroma de usturoi, citeva secunde, apoi varsati rosiile cu tot cu sucul lor, mixate in robot sau taiate marunt. Adaugati oregano, busuioc, sarel, piper, si ardeiul iute. Lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa.

Intr-o oala puneti apa cu sare sa fiarba si adaugati frunzele de varza, lasati sa fiarba cca 10 minute sau cit este nevoie pina sunt moi. Le scoateti si le lasati sa se raceasca.

Cind frunzele sunt reci, in fiecare frunza puneti o bucata de mozzarella si formati sarmale. Varsati sosul de rosii intr-o tava si adaugati sarmalele. Pe fiecare sarma puneti 1 lingurita de sos de rosii si presarati pesmet si parmezan ras.

Coaceti la 180-200 °c in cuptorul deja incalzit cca15-25 minute, pina cind se formeaza o crusta peste sarmale.
Sosul marinara:
sos de rosii cu origan si usturoi.. de aici insa se pornesc variatiunile pe aceeasi tema si cine adauga vin rosu, cine patrunjel, cine busuioc ... dar baza sunt cele 3 ingrediente

Nota:
O varianta a acestei retete si care va garantez ca este foarte buna este umplutura din mozzarella si cartofi fiert si strivit ca pentru un piure mai grosolan..

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de...

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj