Sarmale cu Pasat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • frunze de varză murată
  • 500 g ciuperci champignon
  • 500 g păsat
  • 100 g orez
  • 1 ceapă potrivită
  • 100 ml ulei
  • pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 crenguta cimbru

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala, se taie cubulete si se pun la calit separat pana scade apa care o lasa. păsatul se spala bine, in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine de apa. Orezul se spala si el in mai multe ape. Peste ceapa se adauga ciupercile, păsatul apoi orezul. Se amesteca bine, se adauga pasta de ardei, sare si piper dupa gust. Se calesc toate la un loc timp de 2-3 minute apoi se iau de pe foc.
Se pregatesc frunzele de varza murata si se impacheteaza sarmalele. Intr-o oala incapatoare se pune pe fundul acesteia varza taiata marunt, o crenguta de cimbru si se aseaza sarmalele. Se pune apa in oala, sa fie de doua degete deasupra sarmalelor si se pune la foc potrivit spre mic sa fiarba timp de aproximativ 3 ore.
Pofta buna!
Se servesc ca atare sau daca preferati, cu smantana!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...