Salata de Dovlecei si Paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei pentru calit (3 linguri am pus eu)
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 100 ml smantana sau lapte (eu nu am pus)
  • o cutie mica de porumb fiert
  • 250 g paste fainoase (eu am folosit Risoni-Barilla, pentru ca sunt favoritele piticei mele)
  • 3 dovlecei mic
  • sare si piper alb, dupa gust
  • 150-200 g branza (eu am folosit mozzarella, pentru de-asta aveam, dar se poate folosi orice fel de branza-eu as fi preferat telemeaua)

Mod de preparare

Taiem ceapa si usturoiul marunt si o calim in apa si ulei. Adaugam si morcovii taiati rondele sau dupa placul fiecaruia si fierbem impreuna cu ceapa Inainte ca morcovul sa fie fert de tot, adaugam si dovlecelul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie. Daca este necesar punem si putina apa.

Separat fierbem pastele si le amestecam cu legumele innabusite si porumbul fiert. Reteta spune ca se amesteca totul cu smantana sau lapte, insa eu nu am mai facut acest lucru, deoarece mi s-a parut mai pe gustul nostru fara acest ingredient.

Inainte de servire se presara cu branza rasa.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwich

  Acest aperitiv suedez elegant si usor de preparat, numit Raksmorgas sau Open shrimps/prawns sandwich mi-a venit in...

Sandvis cu creveti sau Swedish shrimps sandwich
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj