Salata de Dovlecei si Paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei pentru calit (3 linguri am pus eu)
  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 100 ml smantana sau lapte (eu nu am pus)
  • o cutie mica de porumb fiert
  • 250 g paste fainoase (eu am folosit Risoni-Barilla, pentru ca sunt favoritele piticei mele)
  • 3 dovlecei mic
  • sare si piper alb, dupa gust
  • 150-200 g branza (eu am folosit mozzarella, pentru de-asta aveam, dar se poate folosi orice fel de branza-eu as fi preferat telemeaua)

Mod de preparare

Taiem ceapa si usturoiul marunt si o calim in apa si ulei. Adaugam si morcovii taiati rondele sau dupa placul fiecaruia si fierbem impreuna cu ceapa Inainte ca morcovul sa fie fert de tot, adaugam si dovlecelul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie. Daca este necesar punem si putina apa.

Separat fierbem pastele si le amestecam cu legumele innabusite si porumbul fiert. Reteta spune ca se amesteca totul cu smantana sau lapte, insa eu nu am mai facut acest lucru, deoarece mi s-a parut mai pe gustul nostru fara acest ingredient.

Inainte de servire se presara cu branza rasa.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...