Salata de Dovlecei II

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4-5 dovlecei de marime potrivita
  • -5-6 linguri de faina
  • -2 linguri de otet
  • -2 linguri de ulei
  • -o capatana de usturoi
  • -250 ml apa
  • -o legatura de marar
  • -sare
  • -ulei pentru prajit dovleceii

Mod de preparare

Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta.
Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa.

Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina
Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta.

Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi)
Se continua pana se termina dovleceii.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca.
O mare cantitate de mujdei va fi absorbita de faina dovleceilor.
Se servesc reci, ca fel principal de mancare sau ca garnitura pentru friptura

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu cartofi

Omleta cu cartofi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj