Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 buc vanata mare
  • - sare roz de himalaya
  • - piper mozaic prospat rasnit
  • - verdeturi de Provence
  • - 250 g ricotta
  • - sare roz de Himalaya
  • - piper proaspat rasnit
  • - 50 g cascaval
  • - 3 catei de usturoi
  • - 1/2 legatura patrunjel verde
  • - sos de rosii cu busuioc
  • - 30 g cascaval

Mod de preparare

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 0.5 cm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
In acest timp, se pregateste umplutura. Intr-o farfurie, se pune ricotta, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat si usturoiul taiat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine compozitia.
Se pregateste un vas din ceramica. Se unge vasul cu sosul de rosii (din comert sau preparat in casa).
Se scoate din cuptor tava cu feliile de vinete. Se ia fiecare felie, se pun cate doua lingurite din compozitie si se intinde pe toata suprafata feliei. Se ruleaza si se asaza in tava peste sosul de rosii.
Cand sunt gata rulate toate feliile, se ung deasupra cu cate o lingurita din sos si se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici.
Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute.
Se servesc garnisite cu frunze de busuioc.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

O reteta usoara si gustoasa, care va smulge zambete amuzate tuturor invitatilor de la masa de Anul Nou.

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj