Rulouri de Paine in Frunze de Sfecla Rosie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de paine, circa 12-13 bile de marimea unui ou sau ceva mai micute
  • 24-26 de frunze de sfecla rosie
  • 250 ml smantana pentru frisca (neandulcita)
  • 3 linguri de unt (40-45 gr)
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 lingurite de marar uscat
  • 1-2 catei de usturoi (zdrobiti)

Mod de preparare

Luam frunzele de sfecla si le taiem codita, le spalam bine de tot, le asezam dupa marime, cele mai mari separat de cele mijlocii si/sau mici.

Aluatul de paine il taiem in bucati de marimea unei nuci daca frunzele sant medii sau mici ca marime si putin mai mare bucata de aluat daca frunza este mai mare.

Luam pe rand tot cate o frunza de sfecla, o rulam inainte separat ca sa "zdrobim" codita. Luam o bucata de aluat si facem un sul din ea, dupa care asezam la baza lata a frunzei de sfecla si rulam exact ca si la sarmale, spre varf. Deosebirea este ca nu inchidem lateralele, ci lasam (o idee) sa se vada aluatul pe margini.

Luam un vas si il ungem usor cu ulei dupa care asezam "sarmalele" noastre de paine, una langa alta, pe un singur rand, eventual doua randuri... cel de deasupra sa fie mai mic decat primul strat si "sarmalele" sa nu se suprapuna, ci sa se intercaleze.

Acoperim vasul si il lasam intr-un loc mai cald pana dospeste aluatul din "sarmle".

Pregatim cuptorul la temperatura de 350F (180C) si cand aluatul e suficient de crescut, introducem la cuptor. Coacem circa jumatate de ora sau pana aluatul prinde o crusta aurie.

Intre timp, punem in alt vas, untul la topit. Adaugam mararul, usturoiul tocat si smantana de frisca aducem la punctul de fierbere dupa care micsoram temperatura la foarte mic si lasam pe ochiul aragazului pana "sarmalele" sant coapte.

Dregem de sare si piper.

Scoatem "sarmalele" coapte din cuptor, turnam cu o lingura sosul din vas peste ele si introducem iarasi la cuptor pentru 5 minute sau pana prinde putina pojghita (atentie sa nu ardem prea tare marginile painii).

Servim calde cu sosul din vas sau reci cu acelasi sos. Sant bune atat calde cat si reci.

Va promit ca nu veti regreta daca o sa incercati aceste sarmale.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti