Rosii umplute cu orez si ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 rosii medii
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 1 cutie ciuperci (400gr)
  • branza rasa(parmezan,cascaval) de pus deasupra
  • supa de zarzavat
  • 4 linguri ulei de masline (floarea-soarelui)
  • patrunjel tocat
  • sare,piper
  • Pentru sos:
  • apa(1/2 cana)
  • 2-3 rosii curatate de pielita
  • 2 linguri ulei
  • praf de usturoi (sau usturoi tocat marunt)
  • sare

Mod de preparare

Eu am preparat jumatate de compozitie ,pentru 6 rosii .Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.

In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca , se stinge cu supa de zarzavat. Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate si scurse de ulei (daca sunt cele conservate in ulei), se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul.

Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa, ulei, sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, praf de usturoi (usturoi), tinute pe foc maxim 10 minute.Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa.

Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.
Daca dorim le servim cu putin patrunjel tocat deasupra. Se servesc calde dar sunt bune si reci.

Daca nu punem deasupra branza rasa, devine o mancare de post.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj