Risotto cu Morcovi si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 50 g unt
  • 1 ceapa taiata foarte marunt
  • 3 morcovi razaliti fin
  • 80 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi mici razaliti fin
  • 2 lingurite coriandru praf
  • 250 g orez arborio/risotto
  • 1 3 l supa de pui/legume sau 13 l apa + 1 1/2 cub organic de pui/ legume
  • 1 lingurita salvie
  • 125 g mozzarella de bivolita rupta in bucati mici
  • 30 g Parmigiano Reggiano razalit fin
  • sare de mare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si morcovii in unt cu putina sare intr-o tigaie mare sau cratita la foc mic 10-15 minute. Puneti usturoiul, coriandru, salvie (daca e uscata), orezul si amestecand foarte bine lasati inca un minut. Turnati vinul, reduceti 1 minut apoi adaugati un polonic de supa de pui. Amestecati continuu pana cand lichidul este absorbit dupa care mai adaugati un polonic de supa. Repetati procesul pana orezul este fiert si risotto are o textura cremoasa.

Puneti bucatile de mozzarela, parmezan, salvie daca este verde, asezonati apoi amestecati bine.

Portionati si optional garnisiti cu extra parmezan sau salvie/patrunjel.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.