Placinta de Vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 kg vinete, bine coapte
  • -4 cepe
  • -2-4 catei de usturoi
  • -150 g parmezan ras
  • -200 g pesmet
  • -4 oua
  • -100 g unt
  • -100 ml ulei
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Coaceti vinetele, curatati-le de coaja, lasati-le la scurs si tocati-le marunt. Caliti ceapa tocata in ulei incins pana se aureste, adaugati vinetele tocate si lasati la foc potrivit inca 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Adaugati ouale batute, 100 g parmezan ras, 1/2 din cantitatea de pesmet, usturoiul pisat si potriviti de sare si piper. Omogenizati bine.

Ungeti cu unt o forma pentru cuptor si tapetati-o cu putin pesmet sau faina. Turnati compozitia de vinete, nivelati-o si presarati deasupra restul de pesmet. Puneti din loc in loc cubulete de unt si repartizati uniform restul de parmezan.

Dati forma la cuptor pentru 30 min sau pana ce placinta se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta aurie.

Se poate servi calda sau rece.

O mancare usoara si hranitoare.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...