Coaceti vinetele, curatati-le de coaja, lasati-le la scurs si tocati-le marunt. Caliti ceapa tocata in ulei incins pana se aureste, adaugati vinetele tocate si lasati la foc potrivit inca 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Adaugati ouale batute, 100 g parmezan ras, 1/2 din cantitatea de pesmet, usturoiul pisat si potriviti de sare si piper. Omogenizati bine.
Ungeti cu unt o forma pentru cuptor si tapetati-o cu putin pesmet sau faina. Turnati compozitia de vinete, nivelati-o si presarati deasupra restul de pesmet. Puneti din loc in loc cubulete de unt si repartizati uniform restul de parmezan.
Dati forma la cuptor pentru 30 min sau pana ce placinta se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta aurie.
Se poate servi calda sau rece.
O mancare usoara si hranitoare.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.