Placinta cu Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze potrivite
  • 2 l lapte batut
  • 350 gr faina
  • 350 gr malai
  • 500 gr kaizer
  • 2 cepe potrivite
  • 150 ml ulei (eu am folosit ulei presat la rece de floarea soarelui)
  • 200 ml zarzavat sau pasta de tomate
  • 1 ligura praf de copt
  • condimente: boia, piper, sare (acestea se pun dupa gust)

Mod de preparare

Pentru inceput se taie kaizerul bucatele potrivite, si se prajeste in ulei. Atentie: Kaizerul nu trebuie sa se prajeasca in totalitate.

Peste kaizer se pune ceapa taiata marunt, zarzavatul sau bulionul, varza taiata fideluta, iar dupa aproximativ 10 minute se opreste focul. Aceasta se condimenteaza dupa gust.

Atentie: Varza nu trebuie sa fie fiarta, deoarece va avea timp sa se faca la cuptor.
Intre timp, cat varza se va racii putin, se prepara urmatoarea compozite.
Se pune laptele batut intr-un vas si se amesteca cu malaiul, faina, praful de copt si putina sare.

Ungem o tava cu ulei, dupa care adaugam compozitia cu lapte batut si in final varza calduta.
Placinta se da la cuptor la foc potrivit, pana ce varza incepe sa se caleasca putin pe deasupra.
Se serveste calda, taiata in bucatele potrivite.
Obtional se poate servii si cu putina smantana pe deasupra.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj