Pizza din Varza Fara Aluat (Fara Gluten)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr varza noua
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de Parmezan ras
  • 1 lingura de ceapa tocata fin / rasa (optional) se poate si ceapa verde sau iarba ciorii
  • 1 legatura de marar (optional)
  • sare
  • piper
  • 75 gr pancetta cuburi (bacon, salam sau ce va place)
  • 4 felii de Emmenthal sau alt cascaval
  • malai

Mod de preparare

Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale. O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.

Puneti intr-.un castron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, verdeata (eu am uitat sa o pun) si piperul. Adaugati Parmezanul ras (sau orice alt cascaval ras) si amestecati.

Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palma sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.

Presarati deasupra cuburile de pancetta (mezelul).

Coaceti la foc maxim (cca 220°C) pina cind e rumenita. Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj