Pentru "blat", se dă în clocot laptele cu apa, frunza de dafin si cimbrul, se lasă puțin la infuzat, apoi se îndepărtează aromele, se dă lichidul din nou în clocot, se adaugă făina de mălai în tranșe, amestecând până se îngroașă, apoi se încorporează untul, parmezanul, sare după gust.
Compoziția cremoasa rezultată, se așază în strat subtire într-o tavă de cuptor potrivită, se lasă la răcit.
Pentru sos, roșiile se decojesc scufundandu-se în apă clocotita câteva secunde, se pasează cu restul ingredientelor, apoi se fierb cam 30 de minute până capătă sosul consistenta.
Se asezoneaza după gust.
Pentru topping-ul de ciuperci, galbiorii se spală, se curăță, cei mari se feliaza în două, ceapa și ardeiul se taie julien, usturoiul se striveste ușor cu dosul cutitului.
Toate ingredientele pregatite se maseaza cu ulei, sare, piper, se așază într-o tavă potrivită și se coc 30 de minute, în cuptorul încins, la 230 de grade Celsius, iar când sunt gata, se îndepărtează ierburile și coaja de la usturoi.
Pentru montarea pizzei mai " neobisnuite", pe blatul de mălai se pune sosul de rosii, apoi ciupercile coapte, la final brânză de burduf după pofta inimii, apoi "pizza" se introduce la cuptor la temperatura medie 15 minute, până se topeste brânza și se încălzește.
Se consuma fierbinte , cu multă smantana deasupra.
E o "pizza" improvizație proprie, perfectă pentru orice masă și ocazie, delicioasă!😉☺
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.