Pizza altfel, cu blat de malai si galbiori

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 de ml lapte
  • 500 de ml apă
  • 1 frunză de dafin
  • 3 fire de cimbru proaspăt
  • 250 de grame făină de mălai
  • 50 de grame unt
  • 75 de grame parmezan razuit fin
  • Sare, după gust
  • Pentru topping:
  • 500 de grame galbiori proaspeți
  • 1 ardei capia roșu
  • 1 ceapă albă
  • 4 căței de usturoi nedecojiti
  • 2 frunze de salvie
  • un fir de rozmarin
  • Sare, piper
  • Ulei
  • Branza de burduf
  • Smantana
  • Pentru sos:
  • 3 roșii mari
  • 1 lingura ulei de măsline
  • Câteva frunze de busuioc
  • Sare, piper, după gust
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare

Pentru "blat", se dă în clocot laptele cu apa, frunza de dafin si cimbrul, se lasă puțin la infuzat, apoi se îndepărtează aromele, se dă lichidul din nou în clocot, se adaugă făina de mălai în tranșe, amestecând până se îngroașă, apoi se încorporează untul, parmezanul, sare după gust.
Compoziția cremoasa rezultată, se așază în strat subtire într-o tavă de cuptor potrivită, se lasă la răcit.
Pentru sos, roșiile se decojesc scufundandu-se în apă clocotita câteva secunde, se pasează cu restul ingredientelor, apoi se fierb cam 30 de minute până capătă sosul consistenta.
Se asezoneaza după gust.
Pentru topping-ul de ciuperci, galbiorii se spală, se curăță, cei mari se feliaza în două, ceapa și ardeiul se taie julien, usturoiul se striveste ușor cu dosul cutitului.
Toate ingredientele pregatite se maseaza cu ulei, sare, piper, se așază într-o tavă potrivită și se coc 30 de minute, în cuptorul încins, la 230 de grade Celsius, iar când sunt gata, se îndepărtează ierburile și coaja de la usturoi.
Pentru montarea pizzei mai " neobisnuite", pe blatul de mălai se pune sosul de rosii, apoi ciupercile coapte, la final brânză de burduf după pofta inimii, apoi "pizza" se introduce la cuptor la temperatura medie 15 minute, până se topeste brânza și se încălzește.
Se consuma fierbinte , cu multă smantana deasupra.
E o "pizza" improvizație proprie, perfectă pentru orice masă și ocazie, delicioasă!😉☺

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu sunca si crema de branza

Paste cu sunca si crema de branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj