Pilaf Simplu din Hrisca cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pahar hrisca (capacitate pahar 300 ml)
  • -1 kg ciuperci proaspete, champignion
  • -2 ceape, tocate marunt
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita ierburi uscate (ierburi de provence, busuioc)
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura unt, optional
  • pentru cei ce nu tin post
  • -2 linguri de nuca, tocata grosier, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Fierbeti hrisca- http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/cum_se_fierbe_hrisca-11214/
Intre timp, curatati ciupercile, feliati palariile si tocati marunt piciorusele. Puneti-le la calit in ulei incins, amestecand, pana ce sunt aproape facute si zeama lasata de ele, scazuta.

Adaugati ierburile uscate, ceapa si caliti impreuna pana ce aceasta se inmoaie. Spre sfarsit, puneti putina sare, ½ din cantitatea de patrunjelul verde si omogenizati. Dati deoparte si pastrati la cald daca hrisca nu este facuta.

Repuneti vasul pe foc si adaugati hrisca fiarta (imediat ce este gata si cat este calda), nuca (optional), untul si amestecati cu multa grija, prin rasturnare (nu exagerati cu amestecatul pentru ca hrisca se face terci).

Lasati inca 2-3 min, la foc mic, sub capac, sa se patrunda aromele. Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper. Serviti presarata generos cu restul de patrunjel verde.

De obicei hrisca se serveste calda, ca fel principal sau garnitura la alte macaruri, dar este la fel de buna si rece. Se potriveste perfect cu orice muratura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"  Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti...

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj