Piftelute de Cartofi in Sos de Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru piftelute:
  • 5 cartofi
  • 1 lingura margarina
  • sare
  • piper
  • 1 cana faina alba
  • 1/4 plic cu praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 linguri ulei
  • 5-6 linguri legume congelate (mazare, morcov, porumb, etc)
  • 1 catel usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • sare
  • alte condimente

Mod de preparare

1. Se curate cartofii, se fierb si se face un pireu consistent adaugandu-se si margarina, sarea, piperul. Dupa ce se raceste se imbraca vasul cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.
2. Pireul rece se amesteca cu faina, praful de copt pana se obtine un aluat nu foarte consistent, atat cat sa poata fi modelat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina.
3. Se modeleaza cu mana uda piftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
4. Se curate ceapa, se caleste in ulei apoi se adauga legumele congelate, un praf de sare, 1 canita cu apa si se fierbe pana se inmoaie un pic legumele (10min).
5. Se adauga sucul de rosii, se potriveste gustul cu sare, se adauga catelul de usturoi pisat si se mai lasa 10 min.
6. Se aseaza pe farfurie piftelute, se toarna sos deasupra.
Se servesc calde. Nu se fierb piftelutele in sos pentru ca se inmoaie prea tare.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu sos de mustar si miere

O bucata buna de somon fript, cativa cartofi aurii si putin sos de mustar turnat peste ele, iata o masa delicioasa pentru mine.

Somon cu sos de mustar si miere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj