Piept de Pui la Gratar cu Tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt garnitura:
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 legatura de marar
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • smantana
  • Altele:
  • Un piept de pui
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • tarhon

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie nu foarte marunt. Ceapa se caleste la foc potrivit, se adauga morcovii (pe care eu ii prefer mai crocanti, deci ii adaug mai spre final) si rosiile tocate cubulete. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, iar la final se adauga mararul tocat marunt.

Pieptul de pui se marineaza inainte de a fi pus pe gratar cu sare, piper boabe, usturoi zdrobit, tarhon (nu foarte mult pentru ca, utilizat in exces acesta da un gust amar mancarii) si ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie.

Ungeti fiecare bucata de pui cu ulei de masline, adaugati tarhonul si puneti totul peste celelate ingrediente intr-un castron adanc. Acoperiti cu o folie de plastic si lasati-l la frigider o jumatate de ora.

La final, adaugati doua linguri de smantana peste ciuperci, stropiti totul cu putin ulei de masline si presarati marar tocat pe deasupra.

Este o reteta perfecta pentru cina, foarte usoara si sanatoasa!

Pofta buna! :)

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.