Orez cu legume si ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 morcov maricel
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • o mana de mazare
  • 200 g ciuperci feliate congelate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1/2 lingurita turmeric sau un varf de cutit de sofran (optional)

Mod de preparare


Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeiul fasii, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, se caleste putin ceapa in 3-4 linguri cu ulei, pana devine sticloasa, adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam putin pe foc. Punem si mazarea, ciupercile feliate si sotam vreo 7-8 minute.
Adaugam orezul si-l calim putin cu legumele, dupa care turnam 3 cani cu apa calda (o parte orez, trei parti apa) si amestecam.
Lasam sa fiarba pana cand apa este absorbita, iar legumele si orezul sunt bine gatite. Adaugam sare si piper dupa gust si...gata-i o mancarica de post aromata si gustoasa!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de broccoli cu porumb

Salata de broccoli cu porumb
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.