Orez cu Gorgonzola si Pere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu am pus pt 2 portii:
  • 160 gr orez
  • 2 linguri de ulei
  • supa cit a fost nevoie (cam 1 litru si ceva)
  • 1/2 de para caci era imensa am pus-o la oparit in supa si am scos-o cidn s-a inmuiat putin apoi am taiat-o felii si am calit-o in tigaia de teflon cu 1 lingurita de ulei
  • Gorgonzola cam de 2 degete latime, taiata cubulete (ca sa nu se lipeasca de cutit se trece lama cutitului prin brinza rasa: parmezan, grana, peccorino etc)

Mod de preparare

Se face un risotto clasic (orezul se caleste in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt - eu nu pun, dar asta nu inseamna ca nu trebuie pusa apoi se toarna supa de legume care fierbe incetisor pe un alt ochi de la aragaz)

Cind risotto a fost gata am stins focul si am adaugat Gorgonzola... apoi cind am servit in farfurie am ornat cu felii de para (cui ii place poate chiar sa caramelizeze usor feliile de para... asta insa era de felul ei mai dulce... deci daca folositi pere mai tari si mai putin dulci si mai ales vreti sa faceti impresie artistica in farfurie si nu neaparat ca invitatii sa manince para merge caramelizata si adaugati in risotto cubulete mici de para fierte odata cu orezul care sa dea gustul).

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.