Orez cu Gorgonzola si Pere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu am pus pt 2 portii:
  • 160 gr orez
  • 2 linguri de ulei
  • supa cit a fost nevoie (cam 1 litru si ceva)
  • 1/2 de para caci era imensa am pus-o la oparit in supa si am scos-o cidn s-a inmuiat putin apoi am taiat-o felii si am calit-o in tigaia de teflon cu 1 lingurita de ulei
  • Gorgonzola cam de 2 degete latime, taiata cubulete (ca sa nu se lipeasca de cutit se trece lama cutitului prin brinza rasa: parmezan, grana, peccorino etc)

Mod de preparare

Se face un risotto clasic (orezul se caleste in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt - eu nu pun, dar asta nu inseamna ca nu trebuie pusa apoi se toarna supa de legume care fierbe incetisor pe un alt ochi de la aragaz)

Cind risotto a fost gata am stins focul si am adaugat Gorgonzola... apoi cind am servit in farfurie am ornat cu felii de para (cui ii place poate chiar sa caramelizeze usor feliile de para... asta insa era de felul ei mai dulce... deci daca folositi pere mai tari si mai putin dulci si mai ales vreti sa faceti impresie artistica in farfurie si nu neaparat ca invitatii sa manince para merge caramelizata si adaugati in risotto cubulete mici de para fierte odata cu orezul care sa dea gustul).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj