Fasolea curatata,spalata,se pune in doua vase la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca,se adauga in fiecare vas cate 1/2lingurita bicarbonat si se lasa in continuare sa fiarba 10min
Dupa acest timp,se scurge apa,se clateste fasolea,se pune din nou la fiert tot in vase diferite si se adauga in fiecare cate 1ceapa curatata si taiata in sferturi,1morcov curatat si taiat rondele,1frunza de dafin,1/2lingurita sare si se lasa la fiert incet si cu capac.
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurge fasolea,se scoate dafinul,se rastoarna in blender,se paseaza bine impreuna cu usturoiul impartit in doua,iar piureul obtinut se pune tot in vase diferite
Fiecare piure de fasole,se potriveste de gust cu sare si piper, apoi se freaca cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei (5linguri) apoi se lasa deoparte
In uleiul ramas se caleste ceapa ramasa tocata marunt,dupa ce s-a rumenit se adauga bulion,1ceasca mica cu apa,putina sare iar dupa ce a scazut se lasa deoparte si se pregateste mamaliga clasica
Pe farfurie in inelul de inox se pune un strat de mamaliga,apoi fasole neagra,fasolea alba,dupa nivelare se adauga ceapa prajita si alaturi acritura de sezon,muraturi,varza murata,pepene murat
Fasolea ramasa,cine doreste,se amesteca nu de tot,se ia cu lingura,se pune pe platou si alaturi paine prajita,este o alta forma de servire alaturi de salata de varza rosie.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.