Mix de fasole batuta

Portii
4
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1cana cu fasole alba
  • 1cana cu fasole neagra
  • 500g ceapa
  • 2frunze de dafin
  • 2morcovi
  • 1ceasca ulei
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1lingura bulion
  • malai

Mod de preparare

Fasolea curatata,spalata,se pune in doua vase la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca,se adauga in fiecare vas cate 1/2lingurita bicarbonat si se lasa in continuare sa fiarba 10min
Dupa acest timp,se scurge apa,se clateste fasolea,se pune din nou la fiert tot in vase diferite si se adauga in fiecare cate 1ceapa curatata si taiata in sferturi,1morcov curatat si taiat rondele,1frunza de dafin,1/2lingurita sare si se lasa la fiert incet si cu capac.
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurge fasolea,se scoate dafinul,se rastoarna in blender,se paseaza bine impreuna cu usturoiul impartit in doua,iar piureul obtinut se pune tot in vase diferite
Fiecare piure de fasole,se potriveste de gust cu sare si piper, apoi se freaca cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei (5linguri) apoi se lasa deoparte
In uleiul ramas se caleste ceapa ramasa tocata marunt,dupa ce s-a rumenit se adauga bulion,1ceasca mica cu apa,putina sare iar dupa ce a scazut se lasa deoparte si se pregateste mamaliga clasica
Pe farfurie in inelul de inox se pune un strat de mamaliga,apoi fasole neagra,fasolea alba,dupa nivelare se adauga ceapa prajita si alaturi acritura de sezon,muraturi,varza murata,pepene murat
Fasolea ramasa,cine doreste,se amesteca nu de tot,se ia cu lingura,se pune pe platou si alaturi paine prajita,este o alta forma de servire alaturi de salata de varza rosie.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum...

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj