Minina

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 oua fierte
  • 2/3 oua crude
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • de la aceasta baza puteti adauga ce va place: legume
  • piept de pui
  • In reteta mea am adaugat:
  • 4 cartofi
  • 2 morcovei
  • 1 ceapa verde

Mod de preparare

Am fiert cartofii cu morcovul dupa care i-am lasat sa se racoreasca.

Batem ouale crude fara sa introducem prea mult aer, varsam sucul de lamaie, adaugam ceapa maruntita si legumele. Taiam felii ouale fierte le amestecam cu compozotia deja formata. Saram, piperam dupa gust.

Incingem cuptorul la 180 - 200 grade C, varsam intr-un vas ce merge la cuptor ulei si intindem pe tot vasul (cantitatea sa fie cam 2 linguri). Bagam vasul la cuptor asteptam sa fie incins, il scoatem cu atentie si varsam compozitia de minina.

Lasam sa se coaca cam 1 ora. Servim cu salata si cu lamaie.

Pofta buna!


Ca minina sa nu fie uscata pastrati apa de la fiertul legumelor si inainte cu 5 minute de a o scoate din cuptor, varsati 2 polonice pe toata suprafata.

Daca doriti sa incercati reteta cu piept de pui, fierbeti pieptul in apa cu sare si folositi zeama fierturii pentru inmuierea mininei.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...