Mancare de Bame

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 g bame congelate
  • 4 cepe albe mari (eu am folosit ceapa alba noua)
  • 4 capatani de usturoi
  • 5 ardei capia
  • 5 morcovi mici (baby carot) sau 2 morcovi mari
  • 450 g rosii taiate bucati
  • Sare roz de Himalaya
  • dupa gust
  • Boia de ardei iute afumata
  • dupa gust
  • 1 legatura mare de patrunjel

Mod de preparare

Va recomand o reteta rapida si gustoasa, din bame, o leguma putin utilizata in bucataria noastra desi are un important aport nutritiv si un gust specific.

Punem bamele la fiert intr-o oala cu apa (apa doar cat sa acopere bamele) si 2 lingurite de sare si le fierbem la temperatura medie timp de 15 de minute.

Taiem ceapa fideluta si usturoiul in bucatele mici si le punem la sotat (5-7 minute la tempesaruta medie) cu o ceasca de ulei (ideal este cel preset la rece.

Adaugam ardeii capia taiati ronele subtiri si continuam sotarea inca 5 minute.

Apoi adaugam morcovii rasi pe razatoarea fina si rosiile taiete bucati si mai sotam timp de 5 minute.

Turnam bamele cu zeama in care au fiert peste legumele sotate, adaugam patrunjelul si ccontinuam fierberea inca 5 minute.

Este o reteta rapida si gustoasa.

Va doresc Pofta Buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...