Linte

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg linte uscata ( eu folosesc pe cea de culoare maro)
  • 100 gr orez
  • 1 ceapa medie sau 2 mici
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Lintea se spala bine apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce a dat in clocot cateva minute, se scurge apa in care a fiert si se adauga apa curata. Se pune din nou la fiert, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, si sare dupa gust. Cand este aproape fiarta ( se incearca un bob intre degete daca este moale), se adauga orezul.
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine transparenta in uleiul de masline.
Inainte de a adauga ceapa prajita in cratita cu linte, se scurge surplusul de apa daca exista ( nu trebuie sa aiba zeama ). Se mai lasa aprox. 5 minute sa fiarba cu ceapa amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
O mancare foarte sanatoasa si gustoasa.
Se serveste ca atare cu masline negre servite separat sau ca garnitura la peste prajit sau fript.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.