Leurda Scazuta cu Ou

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 60 g unt nesarat (82 %)
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 linguri de faina de grau alba
  • 600 ml lapte integral
  • un praf mic de nucsoara
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt
  • 300 g leurda spalata si taiata dupa plac
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa in unt cu praful de sare la foc mix aproximativ 20-25 de minute. Puneti faina, amestecati si lasati un minut.

Turnati laptele, puneti nucsoara si mararul. Amestecati continuu iar cand sosul s-a ingrosat adaugati leurda si mai lasati 4-5 minute la foc mic apoi luati deoparte. Ajustati asezonarea si serviti cu ou prajit si optional bacon sau putina slanina prajita.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...