Leurda Scazuta cu Ou

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 60 g unt nesarat (82 %)
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 linguri de faina de grau alba
  • 600 ml lapte integral
  • un praf mic de nucsoara
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt
  • 300 g leurda spalata si taiata dupa plac
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa in unt cu praful de sare la foc mix aproximativ 20-25 de minute. Puneti faina, amestecati si lasati un minut.

Turnati laptele, puneti nucsoara si mararul. Amestecati continuu iar cand sosul s-a ingrosat adaugati leurda si mai lasati 4-5 minute la foc mic apoi luati deoparte. Ajustati asezonarea si serviti cu ou prajit si optional bacon sau putina slanina prajita.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...