Leurda Scazuta cu Ou

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 60 g unt nesarat (82 %)
  • un praf de sare grunjoasa
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 linguri de faina de grau alba
  • 600 ml lapte integral
  • un praf mic de nucsoara
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt
  • 300 g leurda spalata si taiata dupa plac
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa in unt cu praful de sare la foc mix aproximativ 20-25 de minute. Puneti faina, amestecati si lasati un minut.

Turnati laptele, puneti nucsoara si mararul. Amestecati continuu iar cand sosul s-a ingrosat adaugati leurda si mai lasati 4-5 minute la foc mic apoi luati deoparte. Ajustati asezonarea si serviti cu ou prajit si optional bacon sau putina slanina prajita.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata