Legume in stil mediteranean cu sos de iaurt

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 1 vanata medie
  • 2 cepe roșii
  • 2 ardei grași galbeni
  • 6 căței de usturoi cu tot cu coajă
  • 4 roșii
  • sare
  • piper
  • ierburi de Provence
  • fire de cimbru
  • frunze de busuioc
  • tulpini și frunze de salvie
  • 150 de ml ulei de măsline
  • Pentru sos:
  • 300 de ml iaurt gras 10%
  • 1/2 legatura marar
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper, după gust
  • 1 lg ulei de măsline
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Îmi era dor de legumele autohtone, de gustul și savoarea lor și nu au întârziat să apară.
Această rețetă e una improvizată, menita să le pună în valoare.
Începem cu preincalzirea cuptorului la 200 de grade Celsius.
Ulterior feliem legumele julien, le așezăm într-o tavă mai mare și le masam bine cu uleiul de măsline, ierburile, sare, piper, după gust, cățeii de usturoi ușor striviti cu lama cutitului.
Tava se acoperă, apoi se introduce în cuptorul încins cca. o oră, iar la jumătatea timpului, se dă jos capacul ori folia, se amestecă, se mai completează cu puțin ulei dacă este cazul și se continuă coacerea până ce legumele s-au patruns, iar apa lăsată de ele scade.
Pentru sos, se piseaza cateii de usturoi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper, se adaugă iaurtul, fulgii de ardei iute, mararul tocat mărunt.
Se servesc împreună.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa