Lasagna vegetariana altfel - spirale de zucchini si dovlecei

Portii
4
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 zucchini, varianta slim, adica cu un diametru de ca. 5-7 cm
  • 2 dovlecei, la fel slim :)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena, mica
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml passata de rosii
  • 150 gr cas de vaca
  • 250 gr branza de burduf
  • 50 ml de smantana
  • cimbru - proaspat sau uscat
  • oregano - proaspat sau uscat
  • sare, piper, putina nucsoara
  • ulei de masline

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 190°C (aprox. treapta 4/5).

Pregatim sosul delicios de rosii, care va forma baza acestui fel fantezie. Un fel de covor rosu pentru spiralele mondene :) Tocam marunt ceapa galbena si cateii de usturoi, prajim totul in 2-3 linguri de ulei de masline, apoi adaugam passata de rosii. Sare, piper, putin cimbru si oregano...si in 4-5 minute rezulta un sos simplu de rosii, care confera acestui dish un caracter tipic italian.

Pentru a forma acele spirale mondene despre care vorbeam adineaori, avem nevoie de felii subtiri-subtiri de legume. Cu ajutorul unui decojitor de legume "desfacem" zucchiniul si dovlecelul in fasii subtiri, aproape transparente. Daca nu aveti un peeler, sau curatator de legume, puteti apela la clasicul feliat cu cutitul. In acest caz trebuie sa aveti un pic mai multa rabdare si indemanare. Feliile trebuie sa fie suficient de subtiri ca sa le puteti rula, fara sa se rupa, si destul de groase ca sa tina umplutura cu branza.

Intr-un bol amestecam branza de burduf, casul de vaca si smantana, asezonam cu un praf de sare, piper, nucsoara, oregano uscat si amestecam pana obtinem o masa omogena.

Ungem fiecare fasie cu crema de burduf, cas si smantana si formam rulourile, pe care mai apoi le asezam in vasul de cuptor uns cu putin sos de rosii. Odata asezate si organizate in vas, adaugam restul de sos de rosii peste *bigudiurile* delicioase, asezam in mod random cateva bucatele de burduf si de cas peste si introducem tava la cuptorul preincalzit, unde va sta timp de 45 minute.

Nu va ramane decat sa savurati minunatia asta de lasagna 'altfel'!

Link: http://aventuriculinarein2.ro/2016/08/30/lasagna-vegetariana-cu-spirale-de-zucchini-si-dovlecel/

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.