Iepurila Flamanzila

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cornuri
  • 50 ml ulei
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • dupa gust
  • marar proaspat tot dupa gust sau preferinta (se poate pune patrunjel)
  • 50 g unt
  • un varf de cutit de vegeta (de preferat de casa ca e mai sanatos)
  • 2 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 buc de chiftea pentru decor

Mod de preparare

Se iau cornurile, se taie pe lungime, se scobesc, se pun deoparte.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntita, se prajeste pentru 2 minute dupa care se adauga ciupercile spalate si taiate feliute. Se prajesc in ulei (se poate adauga putina apa) cam 10 minute, se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust.

Inainte cu 1 minut de a lua tigaia de pe foc se pune mararul tocat, se amesteca. Se scurge de uleiul ramas (apa nu mai trebuie sa fie in tigaie) si se pun separat intr-un vas mai mic.

Untul din reteta cu varful de cutit de vegeta si cu cei doi catei de usturoi pisat, se amesteca bine si se intinde pe cele 4 jumatati, scobite, de cornuri. Apoi, umplututa de ciuperci se imparte in mod egal intre cele 4 cornuri si deasupra se sparge cate un ou in fiecare jumatate. Se dau la cuptor pana se prajeste oul (sa nu faceti ca mine si sa uitati in cuptor mancarea).

Se serveste langa spanac... se decoreaza dupa bunul plac

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...